Sivut

tiistai 27. elokuuta 2013

Kiviahon Katjan koulutus

Sunnuntaina pääsimme Fredden kanssa Katjan koulutukseen! Huippua!

Ensimmäisessä setissä pyysin Katjan mielipidettä yleisestä tekemisestämme ja reagoimisista virheisiin. Teimme demona hiukan seuruuta & luoksetuloa ja saimme hyviä ohjeita.
- Fredden kanssa taisteluleikeissä kannattaa olla hiukan varovainen, sillä koira käy tosi kuumana ja leikissä on hiukan haasteen makua. Enemmän siis lyhyttä taistelua, pallon heittoa yms. Silloin homma pysyy jotenkin hallitumpana.
- Mustavalkoisuutta vieläkin enemmän kaikkiin vihjeisiin. Ja mahdollisen toisen tehoamattoman käskyn jälkeen sitten asian näyttö ihan oikeasti. Koiralla on helpompi olo kaikin puolin, kun säännöt ovat selvät - kaikessa!
- Jos koira tekee väärin, auta esim. käsillä, mutta älä helpota varsinaista harjoitusta. Vie asiat loppuun.
- Kun koira odottaa tauolla, anna sille vaikka pallo purtavaksi, mutta maassa täytyy odottaa, kunnes toisin sanotaan.

Kakkososuudella kävin läpi noudon osia. Keksimme lauantaina Riitan kanssa, että naru kapulassa auttaa Freddeä pitämään kiinni hyvällä otteella. Kotona jalostin tätä vielä hiukan eteenpäin laittamalla paksun kuminauhan kapulaan ja avot! Nyt pito on hyvä! Tää taisi olla alunperin Mia Skogsterin koulutuksesta napattu asia. Näytin tätä  ja nopeita nostoja Katjalle ja testailimme sitten kaikkea pientä. Uutena noutorepertuaariin voisin harjoitella hetsausta nostoihin läheltä ilman kiinnipitoa ja tehdä pitkän matkan noutoja vinkupallolla, sillä siihen Fredde vastaa heti kiihdyttämällä vauhtia tappiin saakka. Hyvät vihjeet nämäkin. Nyt vain nouto kuntoon ilman sen kummempia mutteja. Ihanaa!

Katjan koulutuksesta sain paljon muitakin vinkkejä, joilla yritän työstää hommaa nyt eteenpäin. Ihanan selkeää! Ja ihanaa, kun nyt tuon "valkkukokeen" jälkeen voin oikeasti ruveta keksittymään uusien asioiden treenaukseen.

Kiitos Katja!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti