Sivut

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

FH2 Tuulenkuun Kato Moon IhkuIhku osallistui 3.9. Riihimäen Seudun Kennelkerhon järjestämään Erikoisjälki 2 – kokeeseen, missä tuomarina toimi Tero Oravasaari. Osallistujia oli huikeat kolme kappaletta, mutta meininki oli sitäkin mukavampi! Kiitos järjestäjille, jäljen tekijöille, tuomarille ja kaikille mukana olleille!!!

Ihkulle arvottiin kolmas jälki, joten pääsin seuraamaan muiden jälkiä rauhassa ennen omaa vuoroani. Käytössä oli aika pitkällä ruoholla oleva rehupelto, pelto oli todella rauhallisessa paikassa ja ilma aivan loistava. Oli lämmin, muttei kuuma. Tuuli hiukan, muttei kauheasti.

Jouduin hieman odottelemaan vuoroani, sillä edelliset jäljestäjät olivat nopsia ja niin minäkin siirtyessäni pellon laidalle odottamaan. Ihku oli loistavassa vireessä. Se haukkui hiukan jollekin linnulle, mutta alkoi sitten keskittyä hyvin minuun ja oli varsin riehakas. Juosten pellollen kättelyt & esittelyt ja sitten jäljelle, mihin lähetin Ihkun seisomasta n. metrin päästä paalulta.

Lähtö oli superhyvä. Ensimmäisessä suorassa ei ollut tuomarinkaan mielestä mitään huomauttamista! J Esineilmaisu oli hidas, ja se taisi kuitenkin olla paras ilmaisuista. Ne olivat siis todella hitaita, mutta aina esine löytyi etutassujen välistä tai vierestä ja asento oli joka kerralla suora. Ja mikä parasta - mä annoin koiran tehdä työn itse, en yhtään vaikuttanut siihen hihnalla, odotin vain! Pari kertaa Ihku karkasi jäljelle ennen lupaa, joten niihin on myös kiinnitettävä huomiota.

Itse jälki sai kaikin puolin tyydyttävän arvosanan, sillä pysähdyksiä tuli paljon ja pitkästä ruohosta johtuen koira jäljesti aika ilmavasti. Jälkikäteen kuulin, että pellolla oli ollut peura juuri ennen jäljestämistä, joten minun silmiini tuo selittää Ihkun pysähtelyt ja tuulen haistelut, vaikka tuomari tulkitsikin ne avun pyytämiseksi minulta. Apuja Ihku pyysi lähinnä viimeisellä suoralla, joka oli todella piiiitkä!!! Se oli varmaan 300m ja mullakin alkoi usko loppua… ;) Mutta me selvittiin!!!! Ihku ilmaisi viimeisenkin esineen ja lähti mallikkaasti jatkamaan jälkeä, mihin tuomari totesi, että koe muuten oli jo siinä. Kulmat menivät hyvin. Koira työskenteli niillä paremmin kuin suorilla ja löysi ne kaikki ilman oikeastaan minkäänlaista ongelmaa. Tyylipisteitä tippui tosin nenän nostelusta, mutta mä olin tosi tyytyväinen siihen, että nyt koira on oppinut tekemään työn itse, ilman minkäänlaista liinatukea tms.

Voi riemua! Aivan sairaan hienoa! Me tehtiin se! Saatiin 75p ja nyt Ihku on nyt maailman ensimmäinen lapinporokoira, joka on saanut koulutustunnuksen FH2!!!!  Se on siis Maailmanmestari!!!

Suurimmat kiitokset Outille opetuksesta, mutta myös kaikille niille, jotka ovat auttaneet meitä jälkiä tehden eli Annukalle, Sarille, Marikalle, Riitalle, Mikolle ja Tinille.


 


2 kommenttia: