Sivut

torstai 11. huhtikuuta 2013

Fredde oppii ja kehittyy

Olen harjoitellut ahkerasti Susan Garrett´in leikkejä ja yhteistyö Fredden kanssa on silmin nähden parantunut... Tai niin minusta tuntuu! Leikit ovat yksinkertaisia,mutta niiden avulla voimme harjoitella kaikkea mitä tulevaisuudessa tarvitsemme. Minä opin kriteeristä kiinni pitämistä ja Fredde oppii kuinka pelataan sääntöjä noudattaen. Vaikeuksia on ollut ja tulee varmasti vielä olemaan, mutta kyllä me on niistä huolimatta tai ehkä jopa niiden vuoksi edetty.

Alussa Fredde ei innostunut ihan kaikista leikeistä. Mm. kasvojen piilotus ja etsintä -leikissä se oli aluksi hieman innostumaton, mutta kun lisäsin palkan arvoa, menimme laidasta toiseen eli Fredde innostui niin, etten voinut polviani koukistaa 10 cm alaspäin, kun koira jo tuli kiljuen luokseni. Jep. Tästä sitten harjoitusta toiseen suuntaan eli aluksi huonommilla palkoilla ja rauhallisemmin ja siitä onnistumisten myötä vauhtia kiihdyttäen olemme päässeet taas hiljaiseen suoritukseen, mutta nyt F on innoissaan ja supernopea! Toki minulla on vielä ajoittain ongelmia kriteerin pidossa ja vastaavasti Freddelle pääsee ajoittain pieni haukahdus, mutta > 80% menee oikein sääntöjen mukaan ja siihen olen todella tyytyväinen.

Treenasimme leikkejä ja pidimme tokotempuista 2-3 viikkoa taukoa. Sen jälkeen olikin Tamskin harjoituskokeet ja oheisessa linkissä on video meidän liikkeistämme. Teknisesti homma ei ole vielä kummolista, mutta asenne alkaa olla kohdallaan! :)

http://youtu.be/II-JZ10orFI

1 kommentti: