Sivut

tiistai 2. lokakuuta 2012

Tokottelukausi alkaa!

Sunnuntaina treenasin Tinin kanssa ja maanantaina oli Tamskin valmennusryhmän ensimmäiset treenit. Huisan hienoa! Näin se tokotus alkaa taas.

Tinin kanssa treenatessa oivalsin jälleen kerran samat vanhat asiat eli...

- Älä aloita kaikkea perusasennosta!
- Anna koiran tarjota sekä seuraamista että perusasennot!
- Palauta kotitreeneissä tunnarin ja oikea/vasen -valinnan perusteet
- Vahvista katsekontaktia, kun palaat makuussa olevan koiran tykö (paikkamakuu, ruutu, kaket...)

Ja tulevaa pentua silmällä pitäen päätin, että opetan sille samalla tavalla takaakierron perusasentoon tuloon kuin mitä Tinttarainen teki Darkin kanssa. Eli jos seuraaminen hajoaa, käänny pois ja anna pennun tarjota sivulle tuloa takaa.

Eilisissä valkkutreeneissä olin ensinnäkin aivan haltioissani siitä, etten itse ahdistellut yhtään vaan pystyin treenaamaan Ihkun suunnitelman mukaan ja pääpaino oli hauskanpidossa. Olikin todella kivaa!

Ja sitten oppimiani / ajattelemiani asioita:
- Asenne on tärkeintä! Treenaaminen saa olla hauskaa - aina!
- Seuraamisessa kehut vaikeiden paikkojen yli. Ota koira suoraan mukaan liikkeeseen ja anna vihje vasta, kun paikka on oikea.
- Vahvista makaamisen asennetta ja katsekontaktia kehuin, leluun tulolla, lentävällä pallolla / ruoalla ja ajoittain tulemalla itse sivulle. Vaihtele palkkausta, nosta odotusarvoa!
- Paikkamakuussa ohjaa koira suoraan maahan eli palkka vasemmalta. Vahvista odottamisia ennen käskytystä. Muistuta tassujen paikallaan pidosta, mutta varmista, että koiran asento on sellainen, että se makaa hyvin
- Pennen noutotreeneissä vahvista lelun merkitystä jo alusta saakka! Palkan täytyy olla vahvempi kuin noudettavan esineen.
- Opeta penne rauhoittumaan kiihdyttävissä ympäristöissä! Rauhoittumisharjoitukset mukaan heti alusta alkaen.

Että tällaista! Aivan ihanaa taas treenata! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti