Sivut

torstai 25. lokakuuta 2012

Harhaharjoitus!

Tänään meillä oli ensimmäinen virallinen harhajälkitreeni Outin ohjauksessa. Outi tallasi FH2-jäljen, jolla piotuutta ehkä FH1 verran ja annettiin sen vanheta se 3 tuntia. Sitten ajoon ja Annukka ihana ihminen toimi harhailijana!

Hui! Oli jännää! Ihan viralliset aloitukset ja kaikki ja multa vietiin taskuista namit & vinkupallot... :-o

Alkusuoralla oli esine, josta en saanut palkata. Sitten 1. harhailut, jossa Outin merkistä sanoin Ihkulle "Irti" sen valitessa harhan ja myötäsin mukaan koiran valitessa oikean suunnan. Tämä sujui hyvin.

Seuraavat kulmat menivät mulla ihan sumennoksessa, sillä en ollut oikein kartalla harjoituksen suunnasta. Kulmissa oli hiukan ylimenoja (tai  siis paljonkin), mutta nyt annoimme Ihkun etsiä uudet suunnat ihan itse ja kyllähän ne löytyikin.

Kaari oli vaikea. Ihku meinas ottaa liian suorat linjat, mutta löysi kuin löysikin esineen kaaresta. Kaarelta lähdössä oli vastaavaa vaikeutta, eli näitä täytyy harjoitella kans!

1. piikki meni hiukan pyörimiseksi, kun koira meinasi ensin oikaista ja sit piikin valittuaan menikin hiukan epävarmaksi. Ihku luuli, että jatketaan ilmeisesti 90' kulmalla...

Seuraavalta esineeltä Ihku sai vain kehuja ja sit odoteltiin kauan Annukan harhaillessa pitkin peltoa. Tällä Ihkun mielialaa laskettiin ja harjoitus näytti onnistuvankin, sillä hieman huonommassa moodissa Ihku valitsi harhan ja sanoessani "Irti", se näytti menettävän kaiken toimintakykynsä... jäi vain seisomaan kuin vanha lehmä... ja seisoi ja seisoi vain... kunnes alkoi hiljalleen piipittää... ja piipittää... ja ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen se raahusti hitaasti eteenpän kuono maassa ja jatkoi jäljestämistä! Mutta se jatkoi ja teki ratkaisun ihan itse! Wow! Ihan mieletöntä! Ihanaa, kun hihittelevä Outi jaksoi uskoa koiraan - mä meinasin jo laittaa hanskat naulaan!

Seuraava piikki sujui kait ihan ok. Seuraavalta esineeltä massiiviset palkat ja ruokinnat ja sitten eteenpäin hyvällä tunteella... ja hips ja hei... koira ohitti harhajäljen ilman ajatustakaan sen suuntaan! Hyvä Ihku!

Tässä on nyt kyllä paljon pureskeltavaa! Ensimmäisenä mieleeni tuli, että täytyy nyt oikeasti yrittää vaivata kaikkia ihmisiä, jotta saan enemmän vieraita jälkiä Ihkulle! Ja täytyy aina välillä tehdä treeni näin, että se joutuu itse ratkaisemaan ongelmakulmatilanteet ilman, että autan sitä yhtään! Eli annan sen painua sen pari kolme mittaa yli, jos on mennäkseen ja sitten saa ihan itse etsiä jäljen jatkon! Ja huh! Kaikkee! Mun pitäis kyllä vain luottaa enemmän tuohon pikku tuhistelijaan... :)

Kiitos Outi ja Kiitos Annukka! Ihanaa, kun autatte!!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti