Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2012

Pentukirjan opit käytäntöön med Ihku

Olen lukenut Härliga valptid -kirjaa ja miettinyt taas näitä metodejani. Nyt kun Ihku oli 5 päivää Parolassa hoidossa mun työreissuni vuoksi, voin taas aloittaa vähän niin kuin alusta! :)

Eli aamulla testasin jo uutta lähestymistapaa jänöihin. Ihku pongasi rusakon ennen mua ja singahti perään. Otin Ei-sanan tiukasti käyttöön ja sain kuin sainkin Ihkun lopettamaan pupun perään haikailun. Teimme pienen kunniakierroksen tulosuuntaan ja sitten taas eteenpäin. Kun Ihku rupesi jälleen haikailemaan pupun menosuuntaan, sanoin "Irti" ja palkkasin siihen reagoinnin sekä sosiaalisella että namipalkalla. Oli tosi vaikea saada Ihku keskittymään muhun namin nielaisun jälkeen, mutta jatkoin sinnikkäästi, kunnes koira jäi kontaktiin ja sitten lähdimme taas yhdessä eteenpäin.

Eli EI tarkoittaa nyt absoluuttisesti homman keskeyttämistä! Ja se on negatiivinen käsky... Irti tarkoittaa vain irroitusta, ja se on positiivinen käsky, josta seuraa vahviste. Ja vahvisteeseen yritän ympätä tuota sosiaalista puolta nyt huomattavasti aikaisempaa enemmän!

Lisäksi vahvistelin spontaaneja kontaktin ottoja pienellä kehulla jalaikkimisellä, ajoittain kehulla ja namilla ja kas! Nekin toimivat! Silmäkkeenkadulla Ihku otti kontaktia jo 10 m välein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti