Sivut

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Toko-oivalluksia!

Kiiruhdin töistä Tamskin tallille treenailemaan ja tänään moni asia selkiytyi. Kiitos siitä Sarille - maailman parhaalle toko-valmentajalle & ystävälle! Ei niin, että Sari olisi ihan kaikkea sanonut ääneen, mutta matkimallakin oppii aikalailla - jos vain kohde on hyvä, ellei suorastaan loistava.

Eli liikkeiden välit: Nyt matkin ihan puhtaasti Saria ja oikeasti vahvistan välejä heti siitä saakka, kun otan koiran häkistä tai hihnasta treenaamaan. Vahvisteet namilla ja lelulla aina tilanteen mukaan. Ja näitä jatketaan, kunnes koira palautetaan tauolle. Yksinkertaista!

Seuraaminen: Samalla asenteella kuin edellinen sekä S&K:n törppötreeni eli kävelen myös kohden seiniä yms. häiriöitä ja vahvistan sitä, että koira pystyy seuraamaan. Ja otan samassa kohdassa uudestaan, kunnes koira luottaa siihen, ettemme törmää mihinkään.

Zetari: Kuljen itse suunnittelemaani näkymätöntä reittiä pitkin. En siis kulje törpöltä toiselle, koska se on mahdotonta ilman, että koen tarvetta väistää törppöjä. Näin Ihkukin voi olla levollinen, kun se huomaa, että mä tiedän reitin. Eiköhän ne jäävienkin asennot löydy, kun reitti saadaan selväksi!

Luoksari: Muista seistä tarpeeksi kaukana merkeistä, jottei Ihku rupea kiemurtelemaan niiden taakse. Vahvista alkua ja loppua! Nyt käsimerkki stoppiin toimii jälleen, maahanmenon suhteen oli ehkä hiukan ennakointia... Nyt pitää olla tarkkana. Lisää palkkaa suoraan jalkojen välistä!

Ruutu on nyt kiva! Vahvistin tänään sekä merkkiä erikseen että ruutua, jossa stoppi lätkälle.

Ohjattu meni ok, kun Sari kävi näyttämässä merkkiä kapuloiden viennin jälkeen. Vauhti merkille on hiukan pliisu pitkän odotuksen jälkeen, mutta täytyy vahvistaa nyt ensin sitä odotusta ja sitten käydä vaikka näyttämässä merkkiä ennen lähetystä. Eli hiukan sama ajatus kuin seuruissa - vahvista, kunnes mielentila on tosi korkea! Noudot on nyt tosi hyvät! Ja vielä vuosi sitten kaikki noudot olivat ongelmallisia!!!!

Tunnarissa paluuvauhti on hiukan pliisu. Koitan tähän pidennettyä matkaa ja vinkupallotusta paluussa taas.
Palkka jalkojen taakse ja suoria syöksyjä ihan lähiharjoituksena erikseen.

Kakeissa maahanmenot ovat vaikeimpia. Muista se keksi-hömpötys tässä ja vain yksi kake/kerta!!!! Jos menee pieleen, välissä voisi tehdä jotain aivan muuta, jottei hommasta tule hinkutusta! Vaikka seuruuta pieni ympyrä ja kontaktin vahvistusta tässä. Myös alkurutiinit täytyisi luoda tosi nostattaviksi!

Metallissakin yksi harjoitus / treeni on toimiva. Vinoja hyppyjä pitää harjoitella sitten vaikka lätkillä erikseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti