Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Luopumista ja jäljestämistä

Ihku on yleistänyt luopumisen loistavasti!!! Päivittäin havaitsen uusia asioita, mihin koira on asian yhdistänyt.

Alunperinhän opetin luopumisen namilla ja alkunoutoharjoitusten yhteydessä yhdistin siihen käskyn "Irti". Tällä tavalla jatkoimme pari ensimmäistä vuotta. Jossain vaiheessa ehkä viime keväänä? keksin, että voin käyttää "irti"-käskyä myös toisien koirien tuijottamiseen. Näin pääsen keskeyttämään ikävän provosoivan tuijottamisen ja voin palkata katsekontaktista. Sama homma toimii myös riistaan, kunhan vain ensimmäinen vihje menee jakeluun.

Viime viikolla huomasin, että myös ovikellolle haukkuminen loppuu, kun sanon "Irti". Kiellot eivät ole ikinä tehonneet ko. asiaan ja Ihku on aika lahjakkaasti huutanut ovikellolle koko ikänsä. Viime viikolla se lopetti haukkumisen kuitenkin kolmena peräkkäisenä päivänä, kun tajusin käyttää luopumista! Wow!!!

Nyt kesäloman aikana olen saanut aika kivasti vieraita jälkiä Ihkulle. Samalla olemme päässeet myös uusille pelloille ja saaneet siten harjoitusta. Maria teki viime viikolla Harjavaltaan n. 1000 askeleen jäljen, joka oli pohjansa, pupun ja varisparven vuoksi kohtuullisen haastava eli siis supervaikea! Jotenkin kummasti Ihku taisteli jäljen kuitenkin loppuun! Sunnuntaina Marika teki vastaavan jäljen Valkeakoskella ja eilen jäljestelin Tinin kanssa Jämsässä, tänään Tinin suojeluporukan kanssa Juupajoella. Kiitos superisti kaikille jäljentekijöille ja avustajille!!!

Eilinen jälki meni plörinäksi, kun ajattelin helpottaa koiran tehtävää ja annoin Tinille lihapullan paloja jäljelle viljeltäväksi. No kävi niin kuin kesäkuussa eli Ihku meni totaalisen sekaisin, ei pystynyt keskittymään ja niinhän se jälki sitten hukkui... Pikainen korjausjälki ilman nameja sujui sitten huomattavasti paremmin, paitsi että loppuesine jäi tästä ilmaisematta. Tänään Tinin kaveri Satu tallasi n. 1700 askeleen jäljen voikukkapellolle ja tämä sujui aikas kivasti. Toki Ihku väsyi kuumassa ja joutui taistelemaan, mutta hitaita esineilmaisuja ja kulmien jälkeen korkehkoa nenää lukuunottamatta harjoitus sujui aika hyvin. Toivon, että Outi ehtii taas hiukan neuvomaan mua noiden kulmien suhteen. Jotenkin tuo nenu täytyisi saada alas niin, ettei koira paineistu liikaa.

Mutta aika kivaa tuo jäljestäminen on! Nyt lisähaasteena pellolla olivat Tinin lapsoset ja vieraat ihmiset sekä "haukkuvat autot". Hienosti Ihku kuitenkin selvisi häiriöistä ja jäljestyskin on aika kivasti kehittynyt! Viimeisimmästä suurkiitokset Outille hyvistä neuvoista ja tarkoista silmistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti