Sivut

lauantai 18. elokuuta 2012

Jäljestysoppia Outilta!

Ihana päivä! Hermiön Outi tsekkasi taas vaihteeksi Ihkun jäljen tilan ja aika kivalta homma näyttää!!! Ainakin Outi sai mut uskomaan niin! :)

Harjoituksen alla oli sekä nenän syvyyden että vauhdin säätely että kulmatyöskentely. Sain aivan loistavia neuvoja ja ehdin harjoitellakin hommaa hiukan jäljen edetessä.

Nopeuden suhteen yritän nyt katsoa ja lukea koiraa entistäkin tarkemmin ja pidättää sitä, jos vauhti yhtään kasvaa, mutta toisaalta hellittää, jos jäljestys muuttuu liian fyysiseksi, jolloin Ihku joutuu käyttämään enemmän lihasvoimaa kuin nenäänsä. Rauhalliset vaihdot ja äärimmäisen tasainen tuntuma noiden ääripäiden välillä eläen. Tuntuu kuin ratsastaisin hidasta, mutta kädelle äärimmäisen herkkää hevosta!

Kulmissa annan Ihkun nyt merkata uuden suunnan, jonka jälkeen nostan liinaa vastakkaiseen suuntaan ja siirryn rauhallisesti sivuun, niin että koira saa tuntuman heti pari kolme askelta kulman jälkeen ja voi taas jatkaa mun tukeeni luottaen! Aivan loistavaa! Nyt tajusin oikeasti kuinka tämä tehdään, mutta harjoitusta se vaatii kyllä vielä, jotta oppisin tasaisesti lukemaan koiraa, jotten vahingossa ohjaile sitä, vaan annan sen jäljestää ihan itse.

KIITOS OUTI LOISTAVISTA NEUVOISTA!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti