Sivut

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Fredde 10 kk

Maanantaina Fredde saavutti viralliset toko-kisaiän eli 10 kk tuli täyteen! No ei ollla ihan vielä kisavalmiita, mutta paljon tuo jo osaa... ja paljon olen minäkin tässä matkan varrella oppinut!

Ensimmäisesksi on sanottava, että Fredde on IHANA! Se on kaikinpuolin niin sairaan siisti pikku otus, ettei paremmasta väliä! <3 Ja Ihkukin tykkää siitä, ja Mikko toki... Elvis vain olisi edelleen sitä mieltä, että mokoma luikero voisi painua takaisin sinne, mistä ikinä on meille tullutkaan!

Fredde osaa jo paljon erilaisia asioita! Arkielämä alkaa olla kivaa. Uskallan pitää sitä yhä enemmän irti ja se tulee pääosin hienosti, kun kutsun sitä. Autojen, pyörien ja juoksijoiden kyttäys on vähentynyt - sitä esiintyy lähinnä pennun ollessa väsynyt. Mutta vieläkään en ihan luota siihen niin, että päästäisin sitä irti esim. lenkkipolulla, jossa on juoksijoita & pyöräilijöitä. Treeneissä ohi kulkevat fillarit ja joggaajat jäävät kuitenkin täysin vaille huomiota, ja se on toki mulle pääasia! Ja koira on ilmeisen riistavietitön, mikä on kyllä taivaallista!!!!

Fredde osaa jo kohtuudella odottaa myös vuoroaan treenatessa. Toki sille täytyy aina välillä hiukan huomauttaa asiasta, mutta onneksi vain välillä. Takapihalla voin treenata molemmat koirat jo erikseen niin, että molemmat ovat irti ja odottavat vuoroaan kiltisti!

Tokossa Fredde alkaa hallita alo-luokan liikkeitä. Seuruussa ei ole vielä kestoa ja peruutus sekä askeleet vasemmalle ovat vielä työstön alla. Jäävät alkavat olla ihan hyvin pulkassa, seisomista koira sotkee vielä ajoittain. Luoksari muotoutuu kivasti, mutta siihen haetaan nyt vielä räjähtävyyttä. Samaa vauhtia haetaan noutoihin. Materiaaleilla ei ole pennelille suurempaa merkitystä, mutta lelujen irroituksessa on alkanut olla hiukan haastetta... koska mä en ole ollut tarkkana kriteeristä!!! Alo-estehyppy sujuu 10p veroisesti!

Paimennus etenee pikku askelin, mutta jotain käsitystä Freddellä alkaa olla tasapainopisteen hausta. Jäljellä tehdään vielä namitusta joka askeleelle, mutta n. puolessa askelista on vain yksi nami. Haussa tehtiin eilen ensimmäisen kerran risteilyä metsässä ja hienosti alkaa sekin sujua!

Arkikäytöksiä harjoitellaan uusissa paikoissa kaksin lenkkeillen. Turha vinkuminen on vähentynyt, mutta hihnassa vetäminen on nyt uusin haaste uusissa paikoissa. Tämä on seuraava rakennettava asia. Haluan koiran kulkevan hihna löysällä sivullani, kun hihna on lyhyenä. Nythän koira osaa hihna löysällä kävelyn kohtuullisen hyvin, kun hihna on pitkä, mutta työstöä riittää kyllä!

Ja kohta alkaa kesäloma ja sitten mulla on aikaa höntsäillä vielä nykyistäkin enemmän! Jihuuuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti