Sivut

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Taskisen Satun tokokoulutusta Tampereella

Pääsin kuunteluoppilaaksi Satu Taskisen koulutukseen. Harjoittelukoirina oli yksi shellie, mali, 3 kelpietä ja loput bc:itä. Hienoja koiria ja kivan näköistä koirien viemistä. Ja Satun koulutustyyli on kyllä tosi mukava. Ei turhaa kieltämiseen keskittymistä vaan asioiden opettamista koiralle niin, että koirakin tajuaa, mikä päämääränä on.

Tärkeimpänä mieleeni jäi, että ketjujen loppujen painoarvoa pitää kasvattaa huimasti! Luoksetulossa ja noudossa ketjun viimeisen osan täytyy olla koirasta paras mahdollinen ja siksi palkkausta onkin painotettava loppuun. Lopun vahvistamisella saadaan paras vauhti sekä luoksariin että noutoihin! Silloin koiralla ei ole mitään syytä ennakoida palkkaa ja toisaalta silloin ei tule vahingossa vahvistettua huonoa vauhtia.
Tässä mulla onkin Ihkun kanssa aikamoinen työsarka, sillä olen onnistunut vahvistamaan molempia em. liikkeitä nyt niin, että koira tulee tasaista laukkaa, joka on kaukana nopeimmasta mahdollisesta.

Muutenkin koulutuksessa vauhti sai paljon huomiota. Ruudussa voisin kyllä tehdä samaa, eli lisätä ruudun mielekkyyttä jo valmiilla palkoilla, jotta vauhti oikeasti pysyisi hyvänä. Ja sama asenne merkkitreeniin!

Seuraamiseen sain hyvät vinkit oikealle käännökseen. Nyt vaihdan suuntaa oikealle niin, että astun oikealla jalalla ensimmäisen kääntävän askeleen. Näin vasen jalka jää ikään kuin kulmatolpaksi, jonka ympäri koira kääntyy. Testasin asiaa kotona, ja aika hyvältä tuntui.

Jep. Tästä on taas kiva työstää asioita eteenpäin. Kiitos Satu mukavasta päivästä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti