Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Tiivistetyt ajatukset viimeisistä opeista!

1) Vahvista ensin mielentila uusissa paikoissa = pitkäkestoinen vahviste!
Kun tämä sujuu, treenaa sarjavahvisteella eli useita lyhyempiä vahvisteita peräjälkeen.
Tämän jälkeen mukaan lyhyitä käytöksiä ja niin treenimoodi on valmis. Sama pätee mihin tahansa häiriöihin. Rakenna asenne askelma kerrallaan.

2) Kun käytös on haluttu, paljon vahvisteita RRRRRRRRRR. Mahdollisen virheen ilmaannuttua, huomioi se, mutta vahvista takaisinkorjaus hyvin! Jos sama virhe toistuu, voit vahvistaa sen hieman heikommin ja jatkaa, mutta tällöin vahvista pian oikea toiminta tosi hyvin. Kun tiedät missä kohden virhe tulee ilmaantumaan, yritä vahvistaa tätä edeltävää käytöstä niin  hyvin, ettei virhettä tulisi lainkaan. Jos virhe kuitenkin tulee, tee kuten edellä tai palaa stationille eli taukopaikalle tai edelliseen pisteeseen, jolloin koira toimi vielä oikein ja pääset vahvistamaan haluttua käytöstä uudestaan.

3) Palkkauksen aloituspaikka vahvistuu eniten. Palkkauksen aikana voit viedä koiran out-of-position, jolloin se voi vahvisteen loputtua tarjota itse oikeaa toimintaa, joka johtaa vahvisteeseen taas uudestaan.

4) Koska et voi oikeassa elämässä kuitenkaan hallita kaikkia vahvisteita, poista ne ainakin mahdollisimman pian ja mahdollisimman tehokkaasti, jos et halua niiden vahvistavan koiran kulloistakin käytöstä! Collar grab tai mikä tahansa, millä saat ei-toivotun vahvisteen pois. Yritä antaa koiralle kuitenkin jonkinlainen vahviste siirron jälkeen, jotta ainakin itse muistaisit, ettei kyseessä ole rankaisu, vaan ainoastaan yritys saada koira stationille. Yritä rakentaa koiralle oikea mielentila stationilla, jotta pääsisitte tämän jälkeen kohtaamaan elämän uudestaan ja toivottavasti hieman toivotummin käyttäytyen. :)

1 kommentti:

  1. Ja vielä: Kaikki voidaan jakaa 1) FINDING THE POSITION! ja 2) HOLDING THE POSITION! How cool is that!!! ;)

    VastaaPoista