Sivut

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Lampaita ja muutakin edistymistä :)

Olemme käyneet kahdesti Talasmäen Annen kanssa LAMPAITA katsomassa ja pienestä kelpiepojasta on kuoriutumassa aikamoinen PAIMEN! Ensimmäinen kerta oli täysi fiasko: koira huusi ja mylvi ja olisi vain syönyt kiharakarvaiset. Toisella kerralla mä tiesin, mitä olisi edessä ja Annekin oli varustautunut tyhjällä lannoitepussilla ja homma olikin ihan eri näköistä.

Lähestyimme aitausta tiukassa ruodussa eli vaadin Freddeletä maahanmenon aina, kun se yritti keulia mun ohitseni. Eteenpäin se pääsi vain makaamalla rauhassa. Aluksi eteneminen olikin tuskallisen hidasta, mutta jossain kohden äly alkoi voittaa hullun kaahotuksen ja pääsimme kohtuullisen sivistyneesti lammasaidalle saakka. Olisin lopettanut jo tuohon, mutta Anne yllytty aitaukseen ja mentiinhän me sitten yrittämään.

Aitauksessa alkoi vanha huutomeininki, kunnes Anne kahautti pelottavaa muovisäkkiä ja Fredden suu sulkeutui kuin taikaiskusta... Sen jälkeen alkoi kieltosanoilla olla merkitystä ja penneli alkoi toimia ihan aloittelevan paimenoppilaan tavoin. Meni liiskana lampaiden perässä, oli ohjattavissa sivuun ja meni jopa maahan käskystä... tosin aika pitkällä viiveellä. Toki koira oli myös koko ajan liinassa, jottei lampaita liikaa kiusattu.

Paimennuksen jälkeen öttiäinen oli niin väsynyt, että päivälankki jä väliin. Ketarat vain sojottivat kohti taivasta, kun kelpie unelmoi ja laski lampaita... :)

Muutenkin edistymistä on tapahtunut. Tosin askeleet ovat olleet tosi pieniä, mutta kävin läpi toukokuussa treenattuja asioita ja olin itsekin tosi yllättänyt, mitä penneli on oppinut!

Autojen ja pyörienkin jahtaus on jäänyt jo lähes unholaan. treeneissä lenkkelijät eivät enää kiinnosta. Kissan kyttäys ei sotke enää treenikuvioita... ainakaan joka päivä... tai edes joka viikko! Seuraaminen on lähtenyt hienosti eteenpäin ja uusia SG-leikkejä on opittu. Koirat osaavat molemmat kulkea nyt hihnassa melkolailla vetämättä ja ne pyytävät istuen lupaa erilaisiin toimiin, kuten ulos menoon. Ihku on rentoutunut aivan valtavasti ja sen pissojenhaistelujähmettymiset ovat vähentyneet huomattavasti!

JA FREDDE ON ALOITTANUT MYÖS HAKUILUN!!! Jo kaksi treenikertaa takana ja penneli on innoissaan!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti